Jong N-VA wil parkeerdruk zwembad aanpakken

Op 17 augustus 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Dieter Vanthournout, Lennert Denys, Michael Debruyne en Bart Supply van Jong N-VA willen alternatieve bewegwijzering voor het zwembad. - Foto VDI

IZEGEM - De jongerenafdeling van N-VA wil komaf maken met de hoge parkeerdruk in de nabijheid van het Izegemse zwembad.

Tijdens de zomermaanden is vooral het openluchtzwembad een belangrijke trekpleister, maar als gevolg daarvan staan zowel de parking van het zwembad als de omliggende straten vol wagens.
"Vaak tot frustratie van de buurt", weet jongerenvoorzitter Bart Supply. "Daarom pleiten we voor een nieuwe bewegwijzering die de parkeerdruk kan verlichten. Er zijn rond het zwembad immers heel wat parkeermogelijkheden op minder dan vijf minuten wandelafstand. Helaas zijn die bij de bezoeker minder bekend. Daarom willen we van aan het zwembad daar wegwijzers voor plaatsen."

De Leest

Een van de alternatieven die Jong N-VA naar voren schuift is de parking van cultuur- en dienstencentrum De Leest.
"Er is plaats voor 250 wagens en door de knip in de Krekelstraat moeten bezoekers zelfs geen straat oversteken", weet gemeenteraadslid Dieter Vanthournout.
"Een ander alternatief is uiteraard met de fiets tot aan het zwembad komen. Er zijn genoeg fietsrekken aanwezig en daarom dringen we er bij het bestuur op aan om die opties wat meer in de kijker te zetten."

 

Bron: VDI op hln.be; Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 17.08.2016, p. 46

 

Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 17.08.2016, p. 46

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is