Minister Weyts investeert ruim 30 000 euro in Prizma-campus College in Izegem

Op 11 mei 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 30 646,22 euro in het Prizma-campus College in Izegem. Het geld zal gebruikt worden voor de heraanleg van de speelplaats, de fietsstalling en de parking.  “Deze investering is heel welkom en is fijn nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van het College” reageert Hein Depoorter van N-VA Izegem.

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden. 

Twee keer subsidies voor Prizma

“Minister Weyts investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs Agion 30646,22 euro in het Priza-campuscollege”, vertelt fractieleider Hein Depoorter van N-VA Izegem. “Met het bedrag zullen de speelplaats, de fietsenstalling en de parking opnieuw aangelegd worden. Bovendien kreeg ook Campus ldP in de Dirk Martenslaan vorige maand het mooie nieuws dat ze 15 410 euro subsidies krijgen voor elektriciteitswerken”.

Vlaamse Overheid investeert ruim 473 000 in  Izegemse schoolinfrastructuur

“Sinds november 2019 kregen zes verschillende scholen uit Izegem subsidies van de Vlaamse Regering”, weet burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA). “Zo kregen Sint-Rafael en de Heilig Hartschool respectievelijk 24 862 euro en 180 829 euro voor de renovatie en de bouw van een sanitaire blok. De Vrije Basisschool Heilige Familie kreeg 101 497 euro voor de renovatie van de centrale verwarming en het buitenschrijnwerk.  Voor Freinetschool De Kleine Tovenaar was er dan weer een bedrag voorzien van 120 445 euro voor haar vernieuwbouw”.

Nu krijgen ook twee scholen van de Prizma-scholengroep een mooi subsidiebedrag. “Dat betekent dat de Vlaamse Overheid de voorbije zes maanden in totaal  473 690 euro heeft  geïnvesteerd in schoolinfrastructuur in onze stad, besluit Bert Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is