“Parking rond zwembad beter aanduiden”

Op 19 augustus 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

N-VA-jongeren wil bewegwijzering naar omliggende parkings

IZEGEM - De aanduiding van de parkeerplaatsen rond het stedelijke zwembad kan en moet beter, vinden de N-VA-jongeren. “De parkeerdruk in de omliggende straten is vaak erg hoog op zomerse dagen”, aldus voorzitter Bart Supply.

Het Izegemse (openlucht)zwembad is tijdens warme zomerdagen een echte hotspot. “Maar het succes van het zwembad gaat hand in hand met de hoge parkeerdruk in de omliggende straten”, aldus jongerenvoorzitter Bart Supply. “Voor zowel zwembadbezoekers als buurtbewoners is het op dergelijke dagen een flinke klus om een parkeerplaatsje te vinden.

Jong-N-VA pleit dan ook voor een nieuwe bewegwijzering die de parkeerdruk naar beneden kan halen. “Rond het zwembad bevinden zich heel wat parkeermogelijkheden, op amper vijf minuten wandelafstand. Maar helaas zijn die plaatsen amper bekend. Dat probleem willen we met een nieuwe bewegwijzering de wereld uit helpen.”

De Leest

Wie op de parking langs de Heilig Hartstraat geen plaats meer heeft, moet de weg getoond worden naar de parking aan De Leest. “Die heeft een capaciteit van 250 plaatsen en ligt echt vlakbij. “Via een autovrij traject kan je dan naar het zwembad wandelen”, vult gemeenteraadslid Dieter Vanthournout aan. “Dankzij het knippen van de Krekelstraat moet je geen drukke straat meer oversteken.”

“Tegelijk willen we ook een sensibiliseringscampagne uitgewerkt zien om de Izegemnaar aan te sporten om per fiets naar het zwembad af te zakken. Daar moet het stadsbestuur zich echt eens over buigen.”

Jong-N-VA pleit verder ook voor een verdere digitalisering van het zwembad. “Zo kan je lange wachttijden aan de kassa tijdens de zomer fel doen dalen. We denken bijvoorbeeld aan ticketpalen of een webshop om je kaartje vooraf te kopen.”

 

Bron: PVH - Foto Frank, KW De Weekbode Izegem, 19.08.2016, p. 12

 

KW De Weekbode Izegem, 19.08.2016, p. 12

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is