Politiecontroles in Izegem: veel fietsen blijken niet in orde

Op 14 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Politiecontroles in Izegem: veel fietsen blijken niet in orde

De voorbije maanden werd door de politie intensief gecontroleerd aan de Izegemse schoolomgevingen. “Op die manier willen we de verkeersveiligheid verhogen”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“Uit de resultaten blijkt dat deze controles geen overbodige luxe zijn. In de schoolomgevingen werden in totaal 51 gemeentelijke administratieve sancties uitgeschreven voor parkeerovertredingen, 2 processen-verbaal opgesteld voor verkeersinbreuken en tijdens een snelheidscontrole in de zone 30 in de Heilig Hartstraat was 45 procent van de gecontroleerde voertuigen in overtreding”, aldus de schepen.

Fietscontroles

Een jaarlijkse actie is de fietscontrole in de Izegemse scholen. En ook daar zeer opvallende cijfers. “Er werden in totaal 1620 fietsen gecontroleerd. 47 procent van de fietsen was niet helemaal in orde en in bijna 20 procent van de gevallen was de fietsverlichting niet in orde”, verduidelijkt Himpe.

“Er zijn ook fietscontroles langs de openbare weg”, vult hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone RIHO aan. “Deze acties zijn nog niet afgerond, maar ook tijdens deze controles valt op dat er telkens fietsers niet in orde zijn. Tijdens een actie in Emelgem werden 63 fietsen gecontroleerd en dat leverde twee onmiddellijke inningen op voor de fietsverlichting en drie processen-verbaal van waarschuwing. In Kachtem werden 135 fietsen gecontroleerd met twee jongeren pv’s en twee onmiddellijke inningen als gevolg.”

“Aan de fietstunnel aan de N36 werden 358 fietsen gecontroleerd. Er werden 21 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven, twee onmiddellijke inningen, één proces-verbaal en zes jongeren pv’s”, besluit hoofdinspecteur Beauprez.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is