Ruim 936 000 euro voor ondersteuning lokaal woonbeleid

Op 19 december 2019, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting, Wonen

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, maakt 936 547 euro vrij om het lokaal woonbeleid in Izegem, Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Wielsbeke te ondersteunen en hen te stimuleren om intergemeentelijke samen te werken. “De lokale besturen zijn de motor van ons Vlaams woonbeleid”, zegt Vlaams minister Diependaele. “Met deze subsidie willen we de gemeenten een financieel duwtje in de rug geven om het woonbeleid vorm te geven.”

 

Vlaanderen rekent op lokale besturen

Iedereen moet goed kunnen wonen in Vlaanderen. Daarom verdienen alle segmenten van de woningmarkt de nodige aandacht en ondersteuning. De demografische evolutie met een bevolkingstoename en gezinsverdunning stelt de woningmarkt voor grote uitdagingen. “Om deze uitdagingen aan te gaan, rekenen we op de lokale besturen”, zegt minister Diependaele. “Met deze subsidie ondersteunen we hen daarbij. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Izegem, Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Wielsbeke de handen in elkaar slaan om deze regierol op te nemen.”

Het is de bedoeling dat de lokale besturen de drie Vlaamse beleidsprioriteiten omzetten in hun lokaal woonbeleid. : “Vlaanderen schuift drie prioriteiten naar voren: ten eerste willen we dat de gemeenten zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, verder moet er ook werk gemaakt worden van de kwaliteit van het woningpatrimonium, en ten slotte vragen we de gemeenten om hun inwoners goed te informeren, te adviseren en te begeleiden.”

Maanden gewerkt aan subsidiedossier

Schepen van Wonen Tom Verbeke: “Die subsidie komt niet uit de lucht gevallen. Maanden werkten we met de Woondienst aan dit subsidiedossier. We trokken zelfs naar Brussel om ons dossier te bepleiten, met gunstig resultaat! Wat houdt deze subsidie in? We dienden 10 projecten in die we de komende zes jaar willen uitvoeren. Voor negen daarvan keurde minister Matthias Diependaele nu een subsidie goed. Met het volledige team van de Woondienst Regio Izegem hebben we hiervoor hard gewerkt. Mijn dank en felicitaties aan onze ploeg! En nu volle gas vooruit om vanaf 2020 deze projecten uit te werken!”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is