“Slechts ongeveer 12.000 Noord-Franse werknemers tewerkgesteld in West-Vlaanderen”

Op 21 december 2017, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Provincie
“Slechts ongeveer 12.000 Noord-Franse werknemers tewerkgesteld in West-Vlaanderen”

Op dit ogenblik zijn er slechts ongeveer 12.000 Noord-Franse werknemers tewerkgesteld in West-Vlaanderen. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V).

De gedeputeerde baseert zich hiervoor op de meest recente cijfers. “12.000 is veel te weinig”, aldus Jean de Bethune.

“De arbeidskrapte in West-Vlaanderen is al een tijd een probleem en wordt groter, zeker in het zuiden van de provincie. Veel bedrijven worden gefnuikt in de groei doordat ze onvoldoende personeel vinden om de vacatures in te vullen”, aldus provincieraadslid Himpe. “Er is dringend nood aan initiatieven, maar ook aan een betere afstemming van de vele initiatieven.”

“Initiatieven voor grensoverschrijdende tewerkstelling in West-Vlaanderen dringend beter afstemmen”

“Vorige week werd een nieuw initiatief aangekondigd tussen ondernemersorganisatie Voka West-Vlaanderen en Xavier Bertrand, voorzitter van de Franse regio Les-Hauts-de-France, om gezamenlijke acties op touw te zetten. Maar er zijn ook andere initiatieven, zoals de Academie voor de Toekomst waarmee de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen ondernemingen wil ondersteunen in de zoektocht naar en het behouden van competente en gemotiveerde medewerkers”, verduidelijkt het provincieraadslid. “Er is eindelijk ook een nieuwe dynamiek in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai waarbij één van de actiegroepen zich buigt over grensoverschrijdende tewerkstelling.”

De gedeputeerde deelde de bekommernis van provincieraadslid Kurt Himpe dat er een coördinatie moet komen om alle initiatieven te stroomlijnen. “Daarom zijn grensoverschrijdende initiatieven in verband met de arbeidsmarkt in 2018 een prioriteit voor de POM. Zo zal deze organisatie projecten uitwerken om Europese middelen aan te trekken en het is ook de bedoeling om de samenwerking tussen de VDAB en de Waalse en Franse tegenhangers Forem en Pôle Emploi te verbeteren, want die samenwerking loopt de laatste tijd niet meer zo vlot.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is