“West-Vlaamse economie kan zwaar getroffen worden bij harde Brexit”

Op 4 december 2017, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Provincie
“West-Vlaamse economie kan zwaar getroffen worden bij harde Brexit”

Naar aanleiding van het uitblijven van een volledig akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie stelde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vragen over de Brexit aan gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V).

De gedeputeerde stelt dat er een reële bekommernis is over de Brexit. “Een harde Brexit kan grote gevolgen hebben voor de provincie West-Vlaanderen”, aldus Jean de Bethune. Uit studies blijkt dat een harde Brexit tot 40.000 arbeidsplaatsen kan doen verdwijnen. “In een dergelijke situatie en zeker in sectoren zoals voeding en textiel zal vooral West-Vlaanderen getroffen worden.”

De gedeputeerde kondigde ook aan dat via een Brexitplatform alle mogelijke nieuwe formaliteiten die een Brexit met zich mee zal brengen zullen opgevolgd worden. Op die manier moet West-Vlaanderen zich voorbereiden op de nieuwe uitdagingen en de negatieve impact afzwakken. Ook voor de haven van Zeebrugge moet dit zeker opgevolgd worden.

Provincieraadslid Kurt Himpe vroeg om de situatie van nabij op te volgen. “Volgens studies kan de Brexit de West-Vlaamse economie 221 miljoen euro kosten en het is cruciaal dat er een zachte Brexit komt”, besluit Himpe. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is