Naar een meer veilige oversteek voor fietsers en voetgangers in de Krekelstraat

Op 10 november 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Visie 2030
Naar een meer veilige oversteek voor fietsers en voetgangers in de Krekelstraat

Opnieuw krijgt één van de projecten uit Visie2030 concreet vorm. “Na een proefperiode waarbij de Krekelstraat geknipt werd voor het autoverkeer en een proefopstelling om het verkeer af te remmen wordt een aanpassing uitgevoerd die rekening houdt met de algemene opmerkingen uit de evaluaties”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Een veilige voetgangers- en fietsoversteek, de garageweg bereikbaar houden vanuit de Krekelstraat en het verkeer afremmen.”

“Met een verbreding van het voetpad wordt een wegversmalling gerealiseerd aan beide kanten van de weg. Daardoor wordt de oversteek van de voetgangers en de fietsers zo kort mogelijk gehouden. Op de uitstulpingen komen er paaltjes en visgraatborden zodat er niet over het voetpad kan gereden worden. De garageweg blijft toegankelijk vanuit de Krekelstraat”, verduidelijken Bert Maertens en schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Heraanleg parking Krekelstraat

“Door de ingreep verdwijnen enkele parkeerplaatsen in de Krekelstraat. Maar door de heraanleg van de parking in de Krekelstraat, met onder andere het verwijderen van de helling, worden al deze parkeerplaatsen gecompenseerd en komen er zelfs extra parkeerplaatsen. Zo hebben we intussen ook een waardig alternatief voor het sportcentrum De Krekel”, zegt schepen Himpe. “Ook de groenzone tussen de parking en de Krekelstraat zal opgefrist worden waardoor de parking helemaal zichtbaar wordt vanuit de Krekelstraat.”

 

Naar een meer veilige oversteek voor fietsers en voetgangers in de Krekelstraat

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is