Paaltjes moeten verkeersveiligheid rond Izegems recyclagepark verbeteren

Op 9 december 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Veiligheid

De wachtrij aan het recyclagepark in Izegem zorgt al enige tijd voor gevaarlijke verkeerssituaties. Er komt nu na overleg met I.V.I.O een oplossing. De stad plaatst paaltjes om de veili heid van fietsers te garanderen en om de automobilisten te verplichten om correct aan te schuiven.

De wachtende auto’s aan het recyclagepark vormen al langer een probleem. “Steeds meer automobilisten schuiven links, tegen de rijrichting in, aan op het fietspad. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, vooral voor de voorbijrijdende fietsers”, zegt schepen van mobiliteit en fietsbeleid Caroline Maertens. De stad ging in overleg met I.V.I.O., dat instaat voor de afvalverwerking in Izegem om tot een werkbare oplossing te komen. “Daarbij werden diverse pistes onderzocht. Uiteindelijk is beslist dat de stadsdiensten paaltjes plaatsen aan de ingang om zo de wachtrij beter te organiseren”, zegt voorzitter van I.V.I.O. Dries Dehaudt. “Zeker op drukke momenten moeten die de situatie voor de zwakke weggebruiker een stuk veiliger maken.” Verkeersborden zullen de gewijzigde situatie aanduiden.

“Door de aanpassing worden bezoekers gedwongen om ofwel vanuit de juiste richting (vanuit Kachtem) het park binnen te rijden, of om aan de correcte kant van de rijweg aan te schuiven”, besluit schepen Maertens. Indien de wachtrijen aan het recyclagepark in Izegem te lang zijn, wordt gevraagd om op een later tijdstip terug te keren. Bovendien kunnen inwoners van Izegem ook steeds terecht in de andere parken van I.V.I.O.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is