Soms klein, altijd belangrijk

Op 9 januari 2017, over deze onderwerpen: Patrimonium, Ruimtelijke ordening, Veiligheid, Visie 2030, Wijkontwikkeling
Soms klein, altijd belangrijk

Het is een bewuste keuze van de N-VA om in deze bestuursperiode de schuldenlast af te bouwen, zuinig te besturen en in bouwwerken te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. We willen liever een mooi afgewerkt project, dan een werf waar nadien nog veel werk en kosten aan zijn. We kiezen ook bewust voor slechts enkele grotere projecten: de renovatie van kasteel Wallemote, de verbouwing van Eperon d’Or tot het nieuwe stadsmuseum en de vernieuwing van het sportstadion.

Onze andere bouwprojecten zijn kleiner, maar minstens even belangrijk. Zo zal het ontmoetingscentrum op de Bosmolens het verenigingsleven in die wijk ondersteunen en zal de vernieuwing van de Marktstraat onze winkelkern versterken. Belangrijker nog dan wat we wel of niet bouwen, is dat we daarover niet alleen beslissen. We doen dat in overleg met de Izegemnaars. Zo hebben we onlangs de inspraakvergaderingen over de Marktstraat, de vrijetijdssite naast het JOC en het speelterrein en de parking in de Meensestraat afgerond.

In het Visie 2030-project hebben we de Izegemnaars gevraagd welke toekomstige stadsvernieuwingsprojecten zij bij voorkeur gerealiseerd willen zien. Dat zijn onder andere het openstellen van het Blauwhuispark voor het publiek en het ontwikkelen van een nieuwe stadswijk aan het Baertshof, pal naast de Grote Markt. 

Dienstverlening verbeterd, veiligheid verhoogd

Achter de gevel van het stadhuis is heel wat veranderd. De onthaal- en lokettenruimte is helemaal vernieuwd. Met een comfortabele zithoek en loketten die niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk de deuren wijd open zetten voor u. Een elektronisch ticketingsysteem wijst u naar het juiste loket, zodat u sneller wordt bediend. Tot slot, maar niet in het minst, hebben we de openingsuren zo aangepast dat u ook buiten uw werkuren op het stadhuis terecht kan.

Ze zijn nauwelijks zichtbaar, maar verhogen sterk de veiligheid: de extra bewakingscamera’s die we in het stadscentrum hebben geïnstalleerd en de extra mankrachten die we in de lokale politiepost van Izegem inzetten.

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is