Stad Izegem voert strenger parkeerbeleid in

Op 27 december 2014, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting, Mobiliteit

IZEGEM - Het Izegemse stadsbestuur laat in een persbericht weten dat het de handhaving op betalend parkeren en de blauwe zone strikter wil opvolgen.

“Tijdens de gemeenteraadszitting van 15 december 2014 werd het parkeerbeheer en -controle voor de stad toegewezen aan Optimal Parking Control bvba (OPC)”, stellen schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) en schepen van Financiën Filip Motte (N-VA). “Concreet houdt dit in dat de controle vanaf 1 februari 2015 door deze firma zal worden uitgevoerd. Op deze manier zal de parkeerrotatie verhogen en zal de autobereikbaarheid van het centrum verbeteren.”

Blauwe parkeerschijf

“De overgang naar nieuwe parkeerautomaten vereist een goede voorbereiding”, aldus schepen Motte. “Eind december worden de bestaande automaten een laatste maal geledigd. Daarna wordt de geldinworp afgeplakt. De parkeerders moeten vanaf dan niet meer betalen, maar moeten wel hun blauwe parkeerschijf leggen tot de nieuwe automaten geplaatst en gebruiksklaar zijn. Vanaf 6 januari 2015 worden de oude automaten verwijderd door de stadsdiensten. De week erop plaatst OPC nieuwe parkeerautomaten. Normaal moeten deze nieuwe parkeerautomaten gebruiksklaar zijn tegen 16 januari 2015.”

“Gedurende de rest van januari zal OPC sensibiliserend werken”, aldus mobiliteitsschepen Himpe. “Er zullen flyers geplaatst worden onder de ruitenwissers van wie niet betaald heeft of geen parkeerschijf gelegd heeft met de melding dat ze in overtreding zijn en dat ze vanaf 1 februari 2015 effectief retributiebonnen zullen krijgen.”

 

Bron: JL op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is