Studie over West-Vlaamse carpoolparkings in voorjaar 2014 klaar

Op 9 december 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Provincie

De studie voor de opmaak van een prioriteitenlijst voor de West-Vlaamse carpoolparkings wordt in het voorjaar van 2014 afgerond. Dat antwoordde Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen.
Volgens de minister is men volop bezig met de opmaak ervan en zal als alles volgens schema verloopt de studie binnen enkele maanden klaar zijn. “Aan de hand van deze prioriteitenlijst zal worden bepaald waar en op welke termijn ingrepen zullen uitgevoerd worden aan de carpoolparkings. In elk geval hoopt de N-VA dat er een oplossing komt voor de Izegemse carpoolparking die geconfronteerd wordt met een overbezetting en met een moeilijke in- en uitrijsituatie”, aldus Himpe.
Samen met Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) vroeg het Izegemse provincieraadslid om ook de kwaliteit van de parking zelf te verbeteren. “In het antwoord laat de minister nu weten dat de belijning van de parkeerplaatsen van de Izegemse carpoolparking zal aangepakt worden. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen deze werken al op zeer korte termijn uitgevoerd worden. Oplossingen voor de andere aangekaarte knelpunten zijn afhankelijk van de studie.”
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is