Tegen eind 2018 bijna 260 ANPR-camera’s in West-Vlaanderen

Op 17 september 2018, over deze onderwerpen: Provincie, Veiligheid

Tegen het einde van dit jaar zullen er in de provincie West-Vlaanderen 257 operationele ANPR-camera’s zijn. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gouverneur Carl Decaluwé.

ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition of nummerplaatherkenning. Sinds 1 januari 2014 is het West-Vlaamse ANPR-cameranetwerk in gebruik. Dit netwerk koppelt de bestaande ANPR-camera’s van de lokale politiezones in één netwerk waarbij de op te sporen nummerplaten centraal worden opgeladen en beheerd. In 2016 werd de koppeling van het West-Vlaams ANPR-cameranetwerk aan het vast ANPR-Netwerk van het Vlaams Agentschap Wegen & Verkeer gerealiseerd.

“Op dit moment zijn er al 190 camera’s operationeel in onze provincie”, zegt provincieraadslid Himpe. “Het gaat om 155 vaste camera’s en 35 mobiele camera’s, die bijvoorbeeld op politievoertuigen bevestigd zijn.”

“Het was de bedoeling om tegen het einde van dit jaar 200 camera’s operationeel te hebben, maar naast de huidige 190 zijn er nog 67 bijkomende vaste camera’s gepland. “Daardoor wordt het beoogde aantal zeker gehaald en zelfs sterk overschreden.”

In West-Vlaanderen staan er momenteel 29 camera’s van de federale en Vlaamse overheid. “De politiezone VLAS beschikt nu al over 37 camera’s, gevolgd door de politiezone Westkust met 19 ANPR-camera’s en politiezone Het Houtsche met 18 dergelijke camera’s”, zegt Himpe op basis van de cijfers van de gouverneur.

Provincieraadslid Kurt Himpe is tevreden met de sterke vooruitgang. “In 2016 waren er nog maar 74 ANPR-camera’s. Door de uitbouw van het netwerk beschikken de politiediensten over elektronische ogen die de mensen op het terrein ondersteunen en ze dragen bij tot een beter opsporingsbeleid.”

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is