Uniek in West-Vlaanderen: eerste autohandelszone in Izegem geopend

Op 12 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Ruimtelijke ordening
De nieuwe autohandelszone Minerva is nu ook officieel geopend. © Frank Meurisse

De autohandelszone Minerva in Izegem is officieel ingehuldigd en kwam tot stand in samenwerking met de WVI. Het bedrijventerrein is uniek in West-Vlaanderen, want enkel ondernemingen die zich op de autosector toespitsen, kunnen er terecht.

Op de autohandelszone Minerva - op een boogscheut van de Rijksweg - in Izegem was al enige tijd bedrijvigheid te bespeuren, maar vandaag werd ook officieel het openingslintje doorgeknipt.

"Dit bedrijventerrein is uniek in onze provincie en misschien wel in heel Vlaanderen", benadrukt WVI-directeur Geert Sanders. "Enkel ondernemingen die actief zijn in de autosector, kunnen hier terecht. Deze clustervorming zorgt zo voor een pak voordelen."

De zone nieuwe zone vormt samen met het nabijgelegen winkelcomplex Frunpark en Top Interieur ook één commerciële cluster die vlot bereikbaar is. "Zo is er een nieuwe fietstunnel onder de N36 en dankzij de aanleg van een fietspad kunnen ook fietsers de zone veilig bereiken", vult burgemeester Bert Maertens (N-VA) aan."

CO2-neutraal bouwen

Het 4,7 hectare grote terrein luistert naar de naam Minerva, wat verwijst naar het legendarische Belgische automerk. Op de site zijn nu al een pak bedrijven actief: Garage Dochy, Campirama, SJ's Garage, Banden Casier en Autobedrijf Verfaillie/Kart-Events.

"Momenteel zijn er nog twee percelen beschikbaar, maar elk bedrijf moet zich wel aan enkele voorwaarden houden", stipt Geert Sanders aan. "Zo is de band met de autosector doorslaggevend en kan er enkel CO2-neutraal gebouwd worden. Alle bedrijven maken gebruik van groene energie. We hebben op het terrein ook een waterbuffer voorzien en het gemeenschappelijke groen wordt door alle aanwezige bedrijven samen mee onderhouden."

Steven Dochy, zaakvoerder van de bekende gelijknamige Izegemse garage, juicht zijn verhuizing alvast toe. "Hier kregen we de kans om op een ideale plek de toekomst van onze zaak te verzekeren", zegt hij. "En ook wij hebben veel aandacht geschonken aan het ecologische aspect. Zo installeerden we vloerverwarming en een warmtepomp en op termijn zullen we ook zonnepanelen installeren."

De verkoopprijs per vierkante meter bedraagt 101 euro. "En dat is een erg competitieve prijs", aldus nog Geert Sanders. "Ver onder de vraagprijs op de private markt."

 

Bron: Philippe Verhaest - © Frank Meurisse op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is